Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Metody zlepšování ve vybraném podniku
HÁJKOVÁ, Pavlína
Obsah této diplomové práce obsahuje popis různých metod zlepšování v podniku. Zaměřuje se na postupné zlepšování a také na zlepšování skokem - inovace. Na základě znalostí získaných studiem odborné literatury byl analyzován stav tří vybraných metod zlepšování ve společnosti Robert Bosch, spol. s r.o. Je zde popsáno uplatňování metody 5S v podniku, dále průběh pravidelných anket spokojenosti a proces podávání zlepšovacích návrhů. Třetí zmíněná oblast je v práci detailněji charakterizována a v jejím rámci dochází k pozvolnému přechodu přímo k aplikaci vlastního zlepšovacího návrhu do praxe. Tento návrh je považován za hlavní přínos práce. Vlastní zlepšovací návrh se zabývá optimalizací skladového hospodářství externího skladu společnosti Robert Bosch, spol. s r.o. za účelem efektivnějšího zásobování výrobních linek firmy. Spočívá ve změně uložení klíčových materiálových položek na vhodnější regálové pozice v rámci skladu, a to na základě jejich obrátkovosti. Na bázi výstupů analýzy zdrojových dat bylo možné rozhodnout, do jakých regálových pozic by bylo vhodné jednotlivé materiálové položky uskladnit, aby bylo jejich následné vyskladňování do výroby co nejefektivnější z hlediska času, a tím pádem také z hlediska finančních nákladů. Doba vyskladňování jednotlivých položek je pro výsledky této práce klíčová, neboť na základě jejich efektivnějšího umístění je snižována doba, kdy je s materiálem manipulováno, a je tak možné číselně vyjádřit časovou a finanční úsporu celého navrhovaného projektu. Analýza je zaměřena na materiálové položky uložené na nevhodných regálových pozicích vzhledem k jejich obrátkovosti. Cílem je navrhnout, jaké materiály budou přeskladněny na vhodnější druh regálové pozice, přičemž bude kladen důraz na klíčové položky, které nejvíce ovlivňují proces vyskladňování a představují tak značné finanční náklady.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.